2016. április 23., szombat

Ócsó Battery bank Kínából (vészakkumulátor)

Gondoltam beruházok a legolcsóbb 18650-es akkumulátor töltőbe, ami egyben vészakkumlátorként is működik. Kicsit drága, 220 forint volt szállítással... Kicsit most túlköltekeztem magam, jobban kellene spóroljak. :)


Egy USB bemenet és egy kimenet van rajta. A kicsin lehet tölteni a berakott 18650-es cellát, ami nem tartozék, a nagy csatlakozón pedig leadja az áramot.


Ennyi az egész belseje. Nálunk nagyon nem is kapni 18650-es tokot, nemhogy töltőelektronikával együtt 220 forintért. Lassan egy sört sem kapni ennyiért.


Pici nyák, pici élvezet. Egy illető már letesztelte ezt a kütyüt és részletesebb leírást is írt róla, mérésekkel. Itt megtalálható, angol nyelvű. Van rajta egy led, ha tölt akkor kéken villog, Ha töltünk róla, akkor pirosan világít, 3,2V körül már villogni kezd és valahol 3V körül lekapcsol, mert 3V alá nem szabad meríteni a Li-ion akksikat. Igazából működik a dolog, az említett másik weboldalon ahol tesztelték megemlítik, hogy nem jó a hatásfoka, sok áramot elfűt. Volt példány ami el is füstölt. Valamint nagyobb terheléskor leesik a leadott feszültség a szabvány 5V alá, ami szerintem annyira nem gáz. A napelemes töltőmre akarom rászerelni, hogy töltsek egy 18650-es cellát a napsütéssel.
Olcsó mint a fene, mint a többi esetben, ennyi pénzért sokat ne várjunk el, de mégis működik, lehet vele kísérletezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése