2017. április 30., vasárnap

6.rész- 8400 mAh Lenovo Thinkpad laptop akkumulátor szétszedése

"Új" (kukában talált) beszerzésű Lenovo laptop akkumulátor vár a cella kitermelésre. 2013.07 havi, nincsenek még 4 évesek a cellák, mégis kidobta valaki. Volt lehetőségem szétszedés előtt kipróbálni egy laptopban. 100%-on állt mikor kihúztam a hálózati kábelt, utána kb 5 másodpercenként 1%-al csökkent a töltés. Nem csoda, hogy kidobták! De hátha csak egy-két cella adta fel a harcot, a többi meg jó. Meglátjuk. A Lenovo vállalat vette meg az IBM laptop üzletágát, egy korábbi szétszedésben láttuk, hogy az IBM akksiban Panasonic cellák voltak.



Ebben már mint látjuk LG márkát választott a gyártó.

Szétszedéskor ha rövidre zárjuk a cellákat, akkor az arcunkba robbanhatnak. Óvatosan a fém szerszámokkal és a szétszedéssel!


Utána néztem, 2800mAh-ak ami nagyon nagy kapacitás. Újonnan gondolom majd egy napot is kibírt ezzel az akksival a laptop hálózati áram nélkül. 3-3 cella sorban és párhuzamosan van kötve. A neten most 1800-2100 ft-ért adják darabját. Ez drágának számít, de persze nagyon nagy kapacitásúak, úgyhogy indokolt lehet. 1400ft-ért adnak 2500mAh-os LG-ket. Remélem pár még nem veszítette el teljesen a kapacitását.


A szokásos vezérlő panel és egy kókadt hőmérő figyel a biztonságra. A panelt a cellákkal kultúrált szalagkábel köti össze.


A vezérlő chipet nem sikerült azonosítanom az interneten.


Ami maradt.


A zsákmány.


A mért kapacitások a következők:

A kilencből kettő túl gyorsan vesztett a feszültségéből, azokat nem is mértem. A maradék is nagyon gyászos képet mutat. Nem csoda, hogy alig bírta már. Jó sokat használhatták ha ilyen kis kapacitásuk maradt csak a celláknak. Lehet, hogy kidobom mind, mert alig van már kapacitásuk.


483
39
77
233
163
138
105

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése